Reiki

 

 

Reiki wordt wel vertaald als “universele energie”. Letterlijk vertaald uit het japans betekend het kracht van de zon.
Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Als u met Reiki werkt maakt u verbinding met de oorspronkelijke energiebron. U bent een soort kanaal waardoor deze energie naar uzelf of ook anderen kan stromen.

Deze energie zit om ons heen en ook in ons. Het is neutrale energie die verantwoordelijk is voor alle materie en al wat leeft.

Blokkades die zich in de loop van uw leven in deze energiebanen opgehoopt hebben kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn.

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Waardoor mensen zich ondanks hun ziekte, problemen die ze hebben zich minder ziek voelen. Mensen kunnen er beter mee omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Reiki brengt processen op gang waarbij soms ontwikkelingen bij de ontvanger ontstaan die in eerste instantie niet voor de hand liggen.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Daardoor wordt de kwaal, klacht of ziekte genezen of verminderd. In het holistische wereldbeeld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dit kunnen angsten, verdriet al dan niet verband houdende met onverwerkte gebeurtenissen. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van uzelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen.

Het enige wat u in feite hoeft te doen is vertrouwen op Reiki. Reiki geeft nooit meer dingen te verwerken dan u op dat moment aankan.