Massage

Ontspanningsmassage, drukpuntmassage, sportmassage; vele variaties te bedenken, maar allen stuk voor stuk heerlijk en goed voor lichaam en geest!

Massage is een helende kunst. Het is een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens op een zuivere manier. Zonder aanraking kunnen we eigenlijk niet, maar in deze haastige wereld staan we niet stil bij onszelf en bij wat we nodig hebben. Aanraking, massage, helpt ons weer contact te maken met ons lichaam, om te luisteren naar wat het lichaam zegt nodig te hebben en zo het leven met al zijn spanningen beter aan te kunnen.

Massage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Ze verminderen stress en nog beter: stimuleren het geluksgevoel.

Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in uw lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt uw weerstand.

Na een massage zult u merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heeft u er ook lang na de massage nog profijt van. U heeft minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, etc.

Geestelijk gebeurt er ook wat met u. U zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in het hoofd’, nieuwe energie, zin om doelen na te streven en een groter bewustzijn van het lichaam.

WIST U DAT EEN MASSAGE UW HARTSLAG EN BLOEDDRUK VERLAAGT? Door een massage krijgen uw spieren meer zuurstof. Afvalstoffen worden afgevoerd. Uw lichaam herstelt zichzelf, uw bloedcirculatie komt op gang. U voelt zich rustiger, meer ontspannen en minder gestresst.

“U voelt uw lichaam weer” door een massage en daarbuiten voelt u beter aan waar de spanning vandaan komt en waar de uitdagingen liggen. Uw energie kan weer gaan stromen, u komt weer tot leven!