Eten & drinken

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” (Hippocrates)

 

 

 

 

Gezonder eten gaat niet over strenge dieetbeperkingen, onrealistisch slank worden, of uzelf het plezier ontnemen van eten.

Integendeel, het gaat juist over genieten van een smakelijke maaltijd, het hebben van meer energie na het tafelen of na het opstaan uit bed, het verbeteren van uw levensvisie, en het stabiliseren van uw stemming.

Over de juiste zaken eten bestaan honderden, wat zeg ik wel duizenden meningen. Toch hoeft gezond eten niet ingewikkeld te zijn. Dit zijn de 4 basis principes van gezond eten!

1. Gezond eten is kiezen voor variatie
Wanneer u gevarieerd eet krijgt u (bijna) automatisch alle benodigde vitaminen, mineralen en bouwstoffen binnen die u nodig hebt om gezond te blijven. Hoewel het lastig lijkt hoeft gevarieerd eten helemaal niet moeilijk te zijn. Proef en laat u verrassen door alle smaken van de natuur. Gezond eten is lekker en leuk als u kiest voor meer variatie!

2. kies voor producten dicht bij de natuur
Zo min mogelijk bewerkt en zo vers mogelijk. Door te kiezen voor meer natuurlijk voedsel kun je eenvoudiger gezond eten.

3. Zuiver het lichaam
Uw lichaam is het meest waardevolle bezit dat u ooit zult hebben. U moet er dus goed voor zorgen; dagelijkse aandacht aan uw lichaam door gezond te eten.

Het is belangrijk dat u uw lichaam op dagelijkse basis zuivert van binnenuit:
 Drink genoeg water (1,5 liter per dag)
 Eet meer gezonde voedingsvezels
 Eet verse groente en fruit!

4. Gezond eten is luisteren naar uw lichaam
Uw lichaam is slim! Luister naar en observeer uw lichaam, houd het in de gaten en koester het. Uw lichaam geeft constant signalen om aan te geven of u goed of minder goed bezig bent: respecteer uw lichaam!