Els Thoen (Yogi)

Namaste,

Graag stel ik mij op deze manier aan jullie voor. Mijn naam is Els Thoen en heb enkele jaren geleden een wezenlijk besluit genomen mijn leven een andere koers te geven. Tot die tijd had ik 25 jaar gewerkt als zelfstandig communicatie adviseur/consultant, uitzendbureaus met mijn partner opgericht en verkocht en drie kinderen opgevoed. Daar heb ik allemaal enorm van genoten, maar toen ik mijzelf de vraag stelde of ik die weg tot mijn pensioen zou willen volgen, was het antwoord heel helder. Nee. Dat klinkt best stoer, maar feitelijk was het een begin van een onzeker pad en ik had geen idee waar het toe zou leiden.

Sport is altijd belangrijk voor mij geweest en sinds 2004, het jaar dat ik mijn eerste marathon liep, heb ik een passie voor hardlopen. Op enig moment kreeg ik behoefte aan meer krachttraining naast mijn hardlopen te doen en ik volgde mijn eerste yogales. Dat was in 2011. Meteen voelde ik dat het meer behelsde dan een fysieke inspanning and ik voelde me meteen thuis. Dat was een bijzondere gewaarwording.

Een klein half jaar later reisde ik naar India en volgde daar mijn eerste yoga docenten opleiding. Het was tijdens deze trip dat ik de in de klassieke yoga opgeleide leraar Vijay Gopala (Mysore) ontmoette en ik was een van zijn eerste westerse studenten. Zijn kennis van de yoga filosofie heeft me geïnspireerd en als yoga docent gevormd. Met name de context van yoga, waarin dagelijkse practice van asana, pranayama en meditatie samenhangen. Ik heb twee jaar intensieve studie gevolgd en tegelijkertijd hem de gelegenheid geboden zijn kennis hier in Nederland te brengen.

Dagelijkse yoga beoefening brengt zowel fysiek als mentaal balans, inzicht en zelfkennis. Het geeft de energie en vitaliteit om actief in het leven te staat. Ik vind het fijn om les te geven en mijn kennis te delen en hoop mensen daarmee te inspireren.

Inmiddels woon en werk ik op Ibiza! Ik hoop u snel te zien.

Els Thoen