Acupunctuur


Acupunctuur vindt zijn oorsprong in de oude Chinese geneeskunde, waar wordt uitgegaan van het ondersteunen van het lichaam voordat het ziek kan worden en het bijsturen en herstellen van de balans, om van ziekte te herstellen. De technieken die onze acupuncturiste toepast zijn effectief tegen tal van ziekten en aanverwante klachten; te denken valt aan: allergieën, vermoeidheid, slaapproblemen, klachten aan het zenuwstelsel, psychische- en rugklachten, gezichtsverjonging en nog veel meer. Daarnaast laat acupunctuur zien dat de beste preventie tegen ziek worden het onderhouden van de lichaamsbalans is.

“gezondheid en balans voor iedereen” dat is de filosofie van onze acupuncturiste; met eerlijke en liefdevolle behandelingen, werkt zij aan de balans van de mensen om haar heen, want zij gelooft dat iedereen recht heeft op balans en de wetenschap hoe u uw gezondheid werkelijk kunt verbeteren. 

Acupunctuur behandelingen helpen mee aan een gezond lichaam en een betere lichaamsbalans, wat zich uit in meer energie, betere nachtrust en een gezondere uitstraling.

Hoe werkt acupunctuur?

Op bepaalde punten van uw lichaam worden fijne naalden ingebracht met de bedoeling de verstoorde energiestroming te verbeteren, zodat uw energiebalans zich kan herstellen. Het prikken van de naaldjes is meestal geheel pijnloos. Vaak voelt de cliënt een tinteling of als iemand goed in contact staat met het lichaam kan het zelfs zijn dat u direct de energie voelt stromen.

Waar er precies geprikt moet worden, wordt bepaald aan de hand van de klachten. Het aantal punten wat geprikt wordt kan verschillen en ook de manier waarop de naald wordt ingebracht, is niet altijd hetzelfde. Het is ook niet altijd zo dat het acupunctuurpunt in de buurt zit van het orgaan waar u last van hebt. Het zou dus kunnen gebeuren dat u bij bijvoorbeeld een leverklacht, naalden in uw voet geplaatst krijgt.